Harita ve Kadastro mezunu KPSS'de en düşük kaç puanla atandı?
Son üç yılda (2024–2026) Harita ve Kadastro kadrolarına yerleşmenin olduğu en düşük taban puan 80,28 oldu: 2026/1 döneminde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (Ardahan), Tekniker kadrosu. En son 2026/1 döneminde en düşük taban 80,28, ortanca taban 81,82 idi. Taban puan önceden ilan edilen bir baraj değildir; o dönem kadroya yerleşen en düşük puanlı adayın puanıdır ve dönemden döneme değişir.
Harita ve Kadastro mezunlarını en çok hangi kurumlar alıyor?
2014–2026 arasında Harita ve Kadastro kadrolarında en çok kontenjan açan kurumlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (898 kişi), Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (280 kişi), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (83 kişi) oldu. Toplamda 44 farklı kurum bu bölüme kadro açtı.
Harita ve Kadastro kadroları en çok hangi illerde açılıyor?
En çok kontenjan İstanbul (70), Zonguldak (61), Konya (56) illerinde açıldı; kadrolar toplam 81 ile dağıldı. Merkez teşkilatı kadroları çoğunlukla Ankara'da görünür.
Son dönemde Harita ve Kadastro için kaç kadro açıldı?
2026/1 yerleştirmesinde Harita ve Kadastro mezunlarına 65 kadroda toplam 77 kişilik kontenjan açıldı. Bu dönemde kadroların tabanları 80,28 ile 84,13 arasında değişti.
Harita ve Kadastro için KPSS'de hangi puan türü geçerli?
Ön Lisans düzeyindeki merkezi yerleştirmelerde KPSS P93 puanı kullanılır. Kadroyu tercih edebilmek için tercih kılavuzunda kadronun istediği nitelik kodunu (bölüm şartını) ve varsa özel koşulları taşımak gerekir; bu sayfadaki kadrolar Harita ve Kadastro mezunlarını kabul eden nitelik kodlarına göre derlenmiştir.